fbpx Technische materialen | Supplimax
Snelle levering

Snelle levering

Meer dan 560.000 artikelen

Meer dan 560.000 artikelen

Betalen op rekening

Betalen op rekening

Technische materialen

Supplimax - Uw leverancier voor hoogwaardige technische materialen. Ontdek ons assortiment voor duurzame technische oplossingen

Technische materialen, ook wel bekend als technische kunststoffen of technische polymeren, zijn materialen die specifiek zijn ontwikkeld om aan bepaalde technische vereisten te voldoen. Ze worden vaak gebruikt in uiteenlopende industrieën vanwege hun unieke combinatie van eigenschappen, waaronder mechanische sterkte, thermische stabiliteit, chemische resistentie, elektrische eigenschappen en meer. Hier zijn enkele veelvoorkomende technische materialen en hun toepassingen:

Polyamide (Nylon): Polyamides, zoals nylon, staan bekend om hun uitstekende sterkte, slijtvastheid en lage wrijvingscoëfficiënt. Ze worden vaak gebruikt voor lagers, tandwielen, tandriemen, elektrische connectors en mechanische onderdelen.

Polyethyleen (PE): Polyethyleen heeft een lage wrijving, goede isolerende eigenschappen en uitstekende chemische bestendigheid. Het wordt gebruikt in buizen, elektrische isolatoren, en als bekleding voor transportbanden.

Polypropyleen (PP): Polypropyleen heeft een hoge chemische bestendigheid en wordt vaak gebruikt voor chemische tanks, leidingen, medische verpakkingen en automotive toepassingen.

Polyvinylchloride (PVC): PVC is bekend om zijn uitstekende chemische bestendigheid en wordt veel gebruikt in de bouw (bijv. buizen en kabelisolatie), medische toepassingen (bijv. slangen en zakken), en in de kunststoffolie-industrie.

Polytetrafluorethyleen (PTFE): PTFE, vaak bekend onder de merknaam Teflon, staat bekend om zijn uitstekende hittebestendigheid, lage wrijving en uitstekende elektrische isolatie. Het wordt gebruikt voor afdichtingen, glijlagers, kabelisolatie en antikleeftoepassingen.

Polyurethaan (PU): Polyurethaan heeft uitstekende slijtage- en scheurweerstand en wordt gebruikt in afdichtingen, rollen, wielen, en elastische componenten in automotive toepassingen.

Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS): ABS is een stijve kunststof die wordt gebruikt voor behuizingen, speelgoed, consumentenelektronica, en 3D-printing.

Polycarbonaat (PC): Polycarbonaat is slagvast en heeft goede optische eigenschappen. Het wordt gebruikt voor veiligheidsbrillen, koplamplenzen, cd's, dvd's, en digitale schermen.

Polyetheretherketon (PEEK): PEEK heeft uitstekende mechanische en thermische eigenschappen en wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, medische implantaten, en elektrische connectoren.

Polyfenyleensulfide (PPS): PPS heeft een uitstekende chemische bestendigheid en wordt gebruikt voor afdichtingen, leidingen, en elektrische componenten in veeleisende omgevingen.

De keuze van het juiste technische materiaal hangt af van de specifieke toepassing, de vereisten en de omgevingsfactoren. Het is belangrijk om de eigenschappen en specificaties van het materiaal te begrijpen om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de beoogde toepassing. Technische materialen hebben bijgedragen aan de vooruitgang in verschillende industrieën en hebben veel mogelijkheden voor engineering en ontwerp geopend.