Snelle levering

Snelle levering

Meer dan 560.000 artikelen

Meer dan 560.000 artikelen

Betalen op rekening

Betalen op rekening

Cilinderrollagers

Cilinderrollagers, ook wel bekend als cilindrische rollagers, zijn een specifiek type lagers dat wordt gebruikt om de rotatie van assen en andere bewegende onderdelen in machines en mechanische systemen te ondersteunen. Ze zijn ontworpen om radiale belastingen (belastingen die loodrecht op de as werken) op te vangen en zorgen voor een soepele rotatie met minimale wrijving. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en toepassingen van cilinderrollagers:

- Kenmerken van cilinderrollagers:

1. Cilindrische rollende elementen: Cilinderrollagers bestaan uit cilindrische rollende elementen, zoals cilinders of rollers, die tussen de binnenste en buitenste ringen van het lager worden geplaatst. Deze rollende elementen verdelen de belasting gelijkmatig over het lageroppervlak.
2. Verschillende ontwerpen: Er zijn verschillende ontwerpen van cilinderrollagers, waaronder enkele rij, dubbele rij en meerdere rijen lagers, afhankelijk van de toepassing en de belastingseisen.
3. Axiale belasting: Naast het ondersteunen van radiale belastingen, kunnen sommige cilinderrollagers ook axiale belastingen (belastingen langs de as) dragen, afhankelijk van hun ontwerp en configuratie.
4. Hoge radiale stijfheid: Cilinderrollagers hebben over het algemeen een hoge radiale stijfheid, wat betekent dat ze bestand zijn tegen vervorming onder belasting en de nauwkeurigheid van de asrotatie behouden.

- Toepassingen van cilinderrollagers:

1. Industriële machines: Cilinderrollagers worden veel gebruikt in industriële machines, zoals werktuigmachines, transportbanden, drukpersen, en meer, waar ze de rotatie van assen en rollen ondersteunen.
2. Automobielindustrie: Ze worden gebruikt in voertuigen voor toepassingen zoals wiellagers, versnellingsbaklagers en motorlagers.
3. Elektrische motoren: Cilinderrollagers worden vaak gebruikt in elektrische motoren, pompen en ventilatoren.
4. Spoorwegtoepassingen: In de spoorwegindustrie worden cilinderrollagers gebruikt in de wielen en assen van treinen voor een soepele werking.
5. Luchtvaart: Cilinderrollagers worden ook aangetroffen in vliegtuigen voor verschillende toepassingen, zoals landingsgestelcomponenten en motoren.

Het selecteren van het juiste type cilinderrollager voor een specifieke toepassing vereist kennis van de belastingseisen, snelheid, nauwkeurigheid en andere factoren. De juiste keuze van lagers is cruciaal om de betrouwbaarheid en prestaties van machines en systemen te waarborgen.