fbpx Afsluiters & kranen | Supplimax
Snelle levering

Snelle levering

Meer dan 560.000 artikelen

Meer dan 560.000 artikelen

Betalen op rekening

Betalen op rekening

Afsluiters & kranen

Bij Supplimax vind je het grootste assortiment voor o.a. kranen, afsluiters en kranen en afsluiters kopen

Afsluiters en kranen zijn mechanische apparaten die worden gebruikt om de doorstroming van vloeistoffen, gassen of slurries in leidingsystemen te regelen. Ze zijn essentieel in tal van industrieën en toepassingen, van huishoudelijke watertoevoer tot grote industriële processen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken en functies van afsluiters en kranen:

Afsluiters:

Functie: Afsluiters zijn ontworpen om de doorstroming van vloeistoffen of gassen volledig af te sluiten of te regelen. Ze kunnen worden gebruikt om een medium volledig te stoppen of de stroom te verminderen of te verhogen.

Typen: Er zijn verschillende typen afsluiters, waaronder kogelkranen, vlinderkleppen, poortkranen, naaldafsluiters, en meer. Elk type heeft zijn eigen ontwerp en toepassingsgebied.

Bediening: Afsluiters kunnen handmatig, elektrisch, pneumatisch of hydraulisch worden bediend, afhankelijk van de behoeften van het proces.

Toepassingen: Afsluiters worden gebruikt in diverse industrieën, zoals de olie- en gasindustrie, waterbehandeling, chemische verwerking, voedselverwerking, enz. Ze worden ook gebruikt in huishoudelijke toepassingen, zoals waterkranen en gaskranen.

Regeling: Afsluiters kunnen worden gebruikt om de stroom te regelen en om de druk en temperatuur in een systeem te beheren. Ze kunnen dienen als aan/uit-schakelaars of voor nauwkeurige regeling.

Kranen:

Functie: Kranen worden meestal gebruikt als aan/uit-schakelaars om de stroom van vloeistoffen of gassen in een leidingsysteem te onderbreken of toe te staan. Ze hebben vaak een eenvoudige bediening, zoals een draaihendel.

Typen: Kranen kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder kogelkranen, stopkranen, keerkleppen en meer. Het type kraan dat wordt gebruikt, hangt af van de specifieke behoeften van de toepassing.

Toepassingen: Kranen worden vaak gebruikt in huishoudelijke toepassingen, zoals waterkranen en gaskranen, maar ze worden ook gevonden in industriële omgevingen waar eenvoudige aan/uit-regeling nodig is.

Bediening: Kranen hebben meestal een eenvoudige handmatige bediening. In sommige gevallen kunnen ze echter ook worden geautomatiseerd, vooral in industriële systemen waar precisie en automatische regeling nodig zijn.

In het algemeen zijn zowel afsluiters als kranen van cruciaal belang voor de efficiënte werking van leidingsystemen en procescontrole in verschillende industrieën. Het juiste type en de juiste bediening van deze apparaten zijn van groot belang voor de veiligheid en de prestaties van een systeem.