Machinestilstand, dure herstellingen of nodeloze vervangingen vermijden met de industrie 4.0 SmartCheck van Schaeffler

Binnen de huidige, extreem competitieve economie is de betrouwbaarheid en continue werking van uw machinepark van levensbelang. Machinestilstand is ontoelaatbaar tenzij zo kort mogelijk bij een noodzakelijke herstelling of vervanging van een onderdeel. Maar hoe weet u nu precies wanneer een onderdeel aan vervanging toe is? Vervangt u veel te vroeg of andersom, net te laat, in beide gevallen gaat het om extra kosten die vermeden hadden kunnen worden en om een regelrechte aanslag op uw cashflow.

Zwaar belaste onderdelen

Bewegende machineonderdelen zijn gevoelig aan slijtage. Denken we maar aan zware en snel roterende, gelagerde assen. Maar ook ventilatoren, walsen en individuele tandwielen of grote reductiekasten krijgen het zwaar te verduren. Kortom, alles wat permanent of uren na elkaar beweegt aan een machine moet tijdig geolied worden en op het juiste moment een servicebeurt krijgen.

Dankzij de Industrie 4.0 technologie en IoT, the Internet of Things, kunnen uw machines van op afstand online continu gemonitord en hun prestaties geëvalueerd worden. Zo weet u precies wanneer een onderdeel onderhouden of vervangen moet worden. Hierdoor kan u bijvoorbeeld dure lagers blijven gebruiken gedurende hun hele opgegeven levensduur.

SmartCheck predictief onderhoud

Het Schaeffler Industrie 4.0 SmartCheck systeem dat we aanbieden bij Supplimax bestaat uit een CPU, een computer processor unit die verbonden is met een aantal sensoren die slijtagegevoelige machineonderdelen in het oog houden.

De sensoren meten trillingen en versnellingen waardoor u steeds een duidelijk beeld krijgt van de werkingstoestand van uw machines. Deze data worden direct naar de servers van Supplimax gecommuniceerd.

Gecertificeerde machinedata en grafieken

De constante stroom van metingen en informatie wordt opgeslagen in de SmartCheck en opgevolgd door Supplimax die de levenscyclus van de onderdelen voorspelt en u verwittigt wanneer vervanging aan de orde is. Rapporten over deze status kunnen ook op afgesproken tijdsintervallen bekomen worden.

Om redenen van betrouwbaarheid en veiligheid werd hier gekozen voor een stand-alone systeem dat los staat van uw eigen internetverbinding en wifi netwerk. Zo beschikt de SmartCheck over slechts één kabel die zowel de stroomtoevoer als de datatransmissie op zich neemt.

Slijtage en onderhoud tijdig ontdekken? Contacteer ons!

Handig en voordelig

De predictieve onderhoudsmonitor van Schaeffler bespaart u niet enkel pakken geld en nodeloze kopzorgen, hij is bovendien bijzonder voordelig in gebruik. U hoeft hem immers niet aan te kopen, maar kunt hem via een interessante formule leasen bij Supplimax. Zo hoeft u ook de kosten voor updates of upgrades niet zelf te dragen.

Dankzij de overzichtelijke rapporten weet u steeds waar uw machinepark aan toe is en wordt u nooit geconfronteerd met de dure kosten die voortvloeien uit het te snel of te laat vervangen van een onderdeel. Predictief of voorspellend machine-onderhoud is alvast een belangrijke evolutie die uw bedrijf volop laat meegenieten van de ongehoorde voordelen die Industrie 4.0 te bieden heeft.